Tiskové prohlášení KO SZ Ol. kraje 110610

Krajská organizace SZ vyjadřuje své plné sympatie dopravním odborům a podporuje připravovanou stávku v dopravě

Olomouc, 10. 6. 2011 – Krajská organizace SZ v olomouckém kraji odmítá aroganci vlády při jednání tripartity a plně podporuje Koalici dopravních odborů v její snaze prosazovat oprávněné zájmy pracovníků v dopravě a to i cestou stávky.

Nesourodý systém asociálních opatření neoliberálního střihu bude mít zásadní důsledky pro oblast veřejné dopravy, jejíž další omezení povede ke snížení životní úrovně obyvatel a zhoršení životního prostředí.

Tzv. úsporná opatření vlády zaplatí výlučně nízko- a středněpříjmové vrstvy. Z událostí posledních týdnů je zřejmé, že připravované legislativní změny, které vláda populisticky nazývá reformami, ve skutečnosti skutečnými reformami nejsou. Mají pouze posloužit k tomu, aby ti, kdo zadlužení státu zavinili a na hospodářské situaci vydělali a stále vydělávají, nemuseli ke snížení rozpočtového schodku ničím přispět. Za důsledky počátku let devadesátých a několika let posledních ať platí ti, kdo tuto situaci zavinili. Zaměstnanci a jejich odbory – a ani SZ- to nebyli. Současná vláda se dala cestou odírání občanů. Konečně snad pochopí, že na takové jednání musí být dvě strany: ta, co odírá a ta, co se nechá odírat. Rozumíme tomu, že občané této republiky mají odírání dost.

Kontakt:
Ing. Jiří Roubík, Ph.D.
předseda KO SZ Olomouckého kraje
tel. 585358121, 775334133
mail: jiri.roubik@olomouc-zeleni.cz